Bramencoulis

| 0 comments

Hallo allemaal,

Vandaag ben ik naar de markt gegaan en heb ik 2 bakjes bramen gekocht, toen ik thuis kwam was hij niet zo lekker als ie eruit zag, een beetje zuur en mijn mond ging ervan samenknijpen. Ik vond het zonde om het weg te gooien en besloot er een prutje van te maken, dat doe ik altijd met fruit die er lekker uitzien maar helaas niet zo lekker smaken. Je maakt het prutje zo:
2 bakjes bramen, schoongemaakt en alle groen verwijderd,
1 eetlepel suiker
een pan met antiaanbaklaag (anders moet je het pannetje erna zo hard schoon schrobben)
Doe alle bramen in de pan zonder water op een laag vuurtje, na 2 a 3 minuten gaat het stuk koken en na 5 minuten heb je een soort stroperig goedje met stukjes braam erin. Daar doe je dan een lepel suiker in en als je in huis hebt 2 zakjes vanillesuiker. Dit laat je nog 5 minuten koken daarna pak je 2 theelepels maizena, maak daar een papje van met 1 theelepel water en doe dat in de pan met bramenprut, zo worden je bramen iets dikker zodat het beter eetbaar is. Meer een jam dan een siroop.

Enjoy

Leave a Reply

Required fields are marked *.