Lasagna met gehakt, kastanjechampignons en courgette

| 0 comments

Gisteren heb ik heerlijke lasagna gemaakt op basis van gehakt, kastanjechampignons en courgette.
Ik heb er eigengemaakte kaassaus bij gemaakt omdat ik allergisch ben voor concerveringsmiddelen.
Eigelijk heet de kaassaus een Bechamelsaus.
Ik zal als eerste het recept van de bechamelsaus geven.

Neem een antiaanbakteelpan voor de saus want de kaas gaat anders moeilijk van je pan af.
Doe daar een kop water en een kop (volle) melk in.
Voeg dan 2 eetlepels tarwebloem in en laat dat voor 10 minuten koken.
Zodra het deeg gaat plakken, dit betekent dat het meel gaar is, doe je daar een hele pak van 200 gram geraspte kaas bij.
je kunt elke kaas die je lekker vind gebruiken want ik bewaar mijn kaas in de vriezer en ben dan altijd benieuwd welke ik heb gekocht.
Je kunt er dan nog zout en peper en nootmuskaat bij doen maar doe dit wel met beleid anders wordt het te kruidig en
het moet wel zacht van smaak blijven.
Na nog een keer 10 minuten is het kaas gesmolten en kun je het even af laten koelen.

Voor de lasagna heb je nodig:
1 ui
4 teentjes knoflook
400 gr rudergehakt
half bakje (kastanje)champignons
kwart courgette
bouillonblokje
Half bakje verse Italiaanse kruiden die je in de supermarkt kunt kopen
Pakje Tomato fritto
Verse lasagnebladen uit de koeling of vriezer
Schaal die in de oven mag
Doe een scheut olie in een grote wok of pan met dikke bodem.
Fruit de fijngesneden ui en knoflook en doe dan direct het gehakt erbij
Daarna de in blokjes gesneden (kastanje)champignons en de courgette erbij en wachten tot het er lekker uitziet, lichtbruin en gaar.
Daarbij de tomato fritto erbij doen en lekker laten pruttelen.
Niet vergeten om het bouillonblokje erbij doen en de zeer fijngesneden verse Italiaanse kruiden.
vaak doe ik er nog een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden bij omdat dat de smaak ten goede komt.
Dit alles een uur laten pruttelen,

Doe na een uur de oven aan op 175 gr

Om de lasagne op te bouwen doe je eerst 2 scheppen (soeplepel) saus lasagnebladen en daarna kaassaus in de schaal.
Dit bouw je als het goed is 2 keer zo op tot de schaal vol is.
je eindigt met de kaassaus en een beetje gerapte kaas.
Doe de schaal in de voorverwarmde oven voor 25 minuten en voila, klaar is je verse lasagne.

PS, het is sneller geaakt dan ik het recept heb geschreven zo uit mijn hoofd. hahahaha.

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.