Pasta met spinazie

| 0 comments

Vandaag heb ik mijn makkelijke maaltijd gemaakt. Kost me een kwartier de tijd als ik alle ingredienten in huis heb. En een kwartier om de pasta te koken. maar dat doe ik als het het tijd word om te eten.

Wat heb je voor die snelle pasta nodig:

1 ui gesnipperd
2 grote teentjes knoflook
bekertje creme fraiche (ik weet niet hoeveel erin zit) misschien 100 ml???
halve pak diepvriesspinazie.
Half bakje champignons in plakjes, als je dat niet in huis hebt kun je ook een half courgette in doen.
2 eetlepels groene pesto, vandaag had ik geen groene pesto en heb ik rode pesto gebruikt,( groene pesto matcht beter bij de kleur van de spinazie).
Een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden.
En een kopje gesraspte kaas.

Eerst snij je het knoflook en de ui heel fijn, (snipperen), snij je de champignons in plakjes of de courgette in kwart plakjes.
Die doe je in een grote wok of pan met een scheutje olie erin en bak je zachtjes, niet bruin laten worden!!
Daar doe je de champignons bij tot het gaar is, dat zijn ze als ze tot de helft zijn gekrompen.
Daarbij doe je de diepvriesspinazie en wacht tot het helemaal is ontdooid in de pan en gaat pruttelen.
Nu doen we de smaakmakers erin:
Doe de beker creme fraiche , pesto en Italiaanse kruiden erin en roer om.

Als het te flauw is doe je nog wat peper en zout bij en na 15 minuten is je saus klaar, heerlijk bij penne, ik heb het de eerste keer gegeten met tortellini met  kaas maar dat was wel erg machtig.

Leave a Reply

Required fields are marked *.